Voetbal

Sportieve ondersteuning

Vaak hebben clubs reeds de theoretische oefening gedaan en een degelijke visie op papier gezet. Nu moet ze nog in de praktijk worden omgezet. Maar daarvoor heb je de juiste mensen nodig op de juiste plaats. Quality Coaching kan hierbij helpen. Met onze ploeg proberen we dan oplossingen aan te bieden. Onze gekwalificeerde mensen zullen de club helpen om, binnen een duidelijk omlijnde clubvisie en in samenwerking met de sportief verantwoordelijken, het allemaal in de praktijk om te zetten. Vanuit het Quality Coaching coordinatieteam zal er bijkomende ondersteuning aangeboden worden en regelmatig evaluatie gemaakt worden met de club.

Coaching

U zoekt gekwalificieerde voetbaltrainers om uw werking verder te verrijken? Onze ploeg telt tal van gekwalificeerde trainers met een waaier aan ervaring en interesses. Samen met u stellen we een profiel op van de trainer die u nodig hebt. Van daaruit zullen we dan de geschikte trainer proberen aan te bieden,

Scouting

U wil graag talentvolle spelers kunnen volgen met het oog op een latere transfer? Of u wil in uw wedstrijdvoorbereiding anticiperen op een aantal sterkes of zwaktes van uw tegenstander? Een goede scouting kan helpen, maar soms zijn de juiste mensen niet beschikbaar. Ook hier kan Quality Coaching u mee helpen. Wij verzorgen uw scouting en brengen uw een professioneel verslag om u te helpen in uw beslissingen.

Keepersscholing

"Een goede keeper is een beetje gek" wordt wel eens gezegd. Misschien een beetje overdreven, maar het duidt wel aan dat een doelman een klasse apart is. En dus moet er ook gespecialiseerde training voorzien zijn. Elke trainer zal de meerwaarde van een goede doelman erkennen. Een keeper pakt punten voor zijn ploeg. Maar goede keepers moeten gevormd worden. Bij Quality Coaching hebben we daarvoor de juiste mensen. En dit zowel voor jeugdwerking als voor de keepers van het eerste elftal. Onze mensen leiden op vanuit een duidelijke visie over de positie van de keeper in het hedendaagse voetbal.

Voetbalscholing

Een goede techniek blijft de basis van het voetbal. Een speler die een bal niet gericht kan controleren of een actie maken in een 1v1 situatie zal nooit het voetbalspelletje ten volle kunnen spelen. Bij Quality Coaching willen we dit aan de spelers kunnen bijbrengen vanaf een jonge leeftijd. Eens de basis gelegd is, wordt de lat steeds wat hoger gelegd. Door in stappen te werken zal de speler steeds een nieuwe uitdaging vinden in de scholing. Na de techniek te hebben aangeleerd, zal de speler hem moeten toepassen in een voetbalsituatie. Binnen die voetbalsituaties zijn er dan weer verschillende gradaties in complexiteit om dan uiteindelijk te komen tot een afgewerkt product: de speler heeft de techniek onder de knie en kan hem toepassen in complexe voetbalsituaties en gekoppeld aan de nodige tactische inzichten.

Wat verstaan we onder voetbalscholing

Voetbalscholing bij Quality Coaching is geen stereotiepe techniekscholing. We hebben de pretentie van te durven spreken van een “totale voetbalscholing van het individu”. Dit wil zeggen dat we alle aspecten van een moderne voetballer zullen integreren in onze opleiding:

  • Techniek
  • Fysiek
  • Coördinatie
  • Tactiek
  • Mentaal

Uiteindelijk komen we dan tot een eindproduct: de speler heeft de techniek onder de knie en kan hem snel toepassen in complexe voetbalsituaties en gekoppeld aan de nodige tactische inzichten. Dit maakt dat de speler makkelijk opdrachten kan uitvoeren binnen de “team tactics” en een beter kan functioneren binnen het team. Deze laatste twee vormen dan de taak van de ploegcoach om verder uit te werken en te definiëren volgens de clubvisie.

Meer informatie over onze visie kan u in dit document terug vinden.

Onze techniekschool is open voor iedereen en vindt plaats op de terreinen van FC VDP Sport in Kontich. Wenst u echter een techniekscholing op de club zelf te bekomen, aarzel dan niet van even met ons contact op te nemen.

Extra-sportieve ondersteuning

Dankzij verschillende bijscholingen en jaren ervaring kunnen Peter, Jerry en Bjorn clubs een op maat gemaakt pakket aanbieden dat kan bestaan uit verschillende facetten zoals de sportieve visie, communicatie binnen de club, commerciele ondersteuning, hulp bij de foot pass audit, etc. Als bestuur kan u best zo gedetailleerd mogelijk uw noden benoemen, zodat ons team dan samen met u de gepaste oplossingen kan zoeken. En indien nodig zullen we deze ook in de praktijk omzetten binnen uw club.

De prijs voor deze dienst is afhankelijk van de grootte van het pakket. Een offerte op maat wordt u bezorgd alvorens we aan het dossier beginnen.